Składniki:
- 1 papryczka chili
- 1 marchew
- 100 g fasolki szparagowej białej
- 2 szklanki wody
- 2 ½ szklanki bulionu drobiowego
- 1 łodyżka selera naciowego
- 1 cebula czerwona
- 100 g ryżu brązowego3 duże liście kapusty głowiastej
- 1 łyżka pokrojonej natki pietruszki
Sposób wykonania:
Warzywa pokroić w kostkę, papryczkę chili na bardzo drobno. Zagotować 2 szklanki wody, wrzucić wszystkie warzywa. Dodać ryż i rozgotować. Stopniowo podlewać warzywa bulionem, całość gotować na wolnym ogniu około 40-50 minut. Na koniec posypać pokrojoną na drobno natka pietruszki.
dżemdżus said:
Świetny pomysł, od jakiegoś czasu zbieram wegetariańskie przepisy dla młodej domowej wegetarianki, super się wpisuje w moje poszukiwania, a bulion drobiowy zastąpię warzywnym i jest OK 🙂